Skip to main content
Kennemer Praktijkschool heet voortaan: Forta. Sterk in Praktijk Klik hier voor meer informatie

Op vrijdag 6 november heeft Mevrouw Kweeling van de Kennemer Praktijkschool een gastles Verzorging gegeven op basisschool de Kariboe in Heemskerk. Groep 8 had daar een Middelbare Schoolweek waarin de leerlingen alvast konden wennen aan het leven van hun volgend schooljaar. Zo hadden ze de hele week elk uur een ander vak van een andere (gast-)docent, mochten de telefoons mee naar school en mochten ze in de pauzes zelf kiezen wat ze gingen doen. 

Een van deze gastlessen was dus het vak Verzorging. Mevrouw Kweeling had drie kratten spullen en twee super goede assistenten (leerlingen van haar) meegenomen. De groep 8 leerlingen leerden over huidverzorging door het zelf reinigen van de huid, een stoombadje en het smeren van een crème. Vooral de jongens vonden dit eerst een beetje gek, maar zaten toch volop te genieten van de rust en de ontspanning. 

Daarna hebben de jongens geleerd om te scheren op een ballon. De meiden kregen een spoedcursus haarverzorging en invlechten. 

Het was een meer dan geslaagde gastles. “De leukste les van de hele week”, werd door velen na afloop gezegd. Voor alle leerlingen duurde het jammer genoeg maar 1,5 uur, dit mocht wel de hele dag zo doorgaan. In het weekend zouden velen thuis ook om een stoombadje vragen….. 

En de meester van deze groep zei dat hij, na het zien van deze les, eigenlijk vroeger ook wel heel graag naar deze Kennemer Praktijkschool had willen gaan. 

 

 

Terug naar overzicht