Skip to main content
Kennemer Praktijkschool heet voortaan: Forta. Sterk in Praktijk Klik hier voor meer informatie

Stagebedrijf worden

Creëer kansen door werk

Ieder mens verdient een plek waar je kunt groeien en verder kunt leren. Goede stageplekken zijn voor onze leerlingen daarom ontzettend belangrijk. Hier leren ze arbeidsvaardigheden in de praktijk te brengen en samen te werken met collega’s. Als werkgever kunt u het verschil maken in hun ontwikkeling én zelfs in hun toekomst!

Wat vraagt dit van u?

Als werkgever staat u midden in de maatschappij en heeft u begrip en geduld om leerlingen met een achterstand tot de arbeidsmarkt op te nemen in uw team en ze alles te leren waar u trots op bent. U bekijkt welke stappen de leerling kan zetten en u bepaalt wanneer en waar de volgende stap gemaakt kan worden. Dit alles met een warm hart en op een positieve manier, wetende dat het een investering is, maar wel een heel waardevolle! Onze leerlingen worden door u praktisch geschoold en nemen alle kennis mee. Mee naar een volgende stageplek, een latere werkplek en wie weet is dat uiteindelijk wel binnen uw bedrijf.

Onze werkwijze

Iedere stageleerling heeft een eigen stagedocent. Deze docent komt maandelijks bij u langs om te bespreken hoe het gaat, wat er door de leerling geleerd is en wat er nog geleerd moet worden. Kortom: maakt de leerling stappen?

Leerlingen van het praktijkonderwijs mogen meer dan leerlingen uit het vmbo. Juist omdat zij na school uitstromen naar arbeid of werkend leren. Op de website ‘Jongeren en werk’ van de rijksoverheid vindt u een overzicht wat kan en mag bij welke leeftijd. Bijvoorbeeld de werktijden van leerlingen met vrijstelling leerplicht.

Meer informatie of aanmelden?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met één van onze stagedocenten via 0251-226601.

Mocht uw bedrijf onze leerling een kans willen geven en een arbeidscontract overwegen, dan kunt u dit bespreken met de stagedocent. Informatie over zaken als loonkostensubsidie, jobcoach en andere voordelen, vindt u op www.wspteam.nl. Dit is het werkgeverservicepunt van IJmond Werkt! in onze regio. De stagedocent kan het eerste contact voor u leggen met IJmond Werkt! om vlot in gesprek te komen.

Sluit je aan als stagebedrijf! Ontdek de mogelijkheden